Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhuismodus

Een nieuw project, een nieuwe uitdaging!

Een deel van de campus Abdijstraat werd ontruimd voor een grondige restauratie en uitbreiding van het gebouw ‘Wittestraat’ en een totale heraanleg van de speelplaats. De heropening van het gebouw is gepland in het najaar 2023.

Het gebouw van de Wittestraat dateert van 1928. Oorspronkelijk waren er slechts zes lokalen. In 1963 werd het uitgebreid met nogmaals vijf lokalen. Op het het dak komen nu nog eens vier lokalen bij, het gebouw wordt volledig gerenoveerd en de speelplaats wordt omgevormd tot een binnentuin met tribune.

De lessen van zo’n 250 leerlingen van de derde graad zullen tijdens de werken doorgaan op de VIIde-Olympiadelaan. De bedoeling is om de derde graad zo goed mogelijk te laten inpassen. Een eigen plek op de VIIde-Olympiadelaan, in vlotte samenwerking met iedereen. De leerlingen krijgen les in de tijdelijke tuinpaviljoenen (containerlokalen) aan de groene speelplaats vanaf 7 maart 2022.

Pius X Paviljoen Processie

Op 25 februari gingen we met een plechtige stoelenoptocht van de Abdijstraat naar de VIIde-Olympiadelaan. Een fijne processie, waarbij de ganse derde graad prettig, plechtig en participatief officieel haar (her)intrede deed. 480 stoelen werden te voet door de Kielse straten overgebracht. Hier kan u het filmpje van de processie bekijken.